[pro_ad_display_adzone id=68868]

WP: Clinton-kohussa taas uusi käänne

Kuva: Lehtikuva

Yhdysvaltojen oikeusministeriön laillisuusvalvonnasta vastaava Michael Horowitz on tutkinut liittovaltion poliisin FBI:n apulaisjohtajana toiminutta Andrew McCabea kuukausien ajan, kertoo Washington Post.

Lähteiden mukaan Horowitz on tutkinut, miksi McCabella vaikutti kestäneen pitkään reagoida demokraattien presidenttiehdokkaana olleen Hillary Clintonin sähköpostijupakkaan.

Lähteiden mukaan McCabe sai tiedon Clintonin avustajan miehen koneelta löydetyistä sähköposteista kolme viikkoa ennen kuin hän toimi asian suhteen. Keskeinen kysymys on, aikoiko McCabe tai joku muu FBI:ssä ryhtyä toimiin vasta vaalien jälkeen, lähteet kertovat.

FBI ja Horowitzin tiedottaja kieltäytyivät kommentoimasta asiaa lehdelle. McCabe ei vastannut kommenttipyyntöön.

Keskustelua aiheesta

[pro_ad_display_adzone id=139047]

Trump perui tapaamisen kirjeellä – Uutistoimisto KCNA: Pohjois-Korea edelleen halukas neuvottelemaan

Pohjois-Korea on edelleen halukas neuvottelemaan Yhdysvaltojen kanssa, uutisoi Pohjois-Korean äänitorvena toimiva uutistoimisto KCNA.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti aiemmin, että hän peruu tapaamisen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa. Trumpin ja Kimin oli määrä tavata 12. kesäkuuta Singaporessa.

Pohjois-Korea sanoo KCNA:n julkaisemassa tiedotteessa Trumpin päätöksen olevan äärimmäisen valitettava. Pohjois-Korean ensimmäisen varaulkoministerin Kim Kye-gwanin mukaan Trumpin ilmoitus tuli maalle yllätyksenä.

Kim puolestaan lisää, että Pohjois-Korea on halukas tapaamaan Yhdysvallat kasvotusten milloin tahansa ja miten tahansa, jotta ongelma saadaan ratkaistuksi.

Trump perui tapaamisen kirjeellä.

Trump ilmoitti tapaamisen peruuntumisesta eilen Suomen aikaa. Asia ilmeni kirjeestä, jonka Trump lähetti Kimille. Kirjeessä Trump varoitti Pohjois-Koreaa ”Yhdysvaltojen massiivisesta ja vahvasta” ydinasearsenaalista.

Trumpin mukaan tapaaminen peruuntui, koska Pohjois-Korea on käyttäytynyt vihamielisesti.
Pohjois-Korean varaulkoministeri Choe Son-hui kutsui aiemmin Yhdysvaltain varapresidentti Mike Penceä tietämättömäksi ja tyhmäksi.

Lausunnossa Choe myös sanoi, että Pohjois-Korea on valmis ydinaseistettuun välienselvittelyyn, ellei kesäkuun tapaaminen toteudu. CNN:n lähteen mukaan ydinaseilla uhkailu oli viimeinen pisara Valkoiselle talolle.

Pohjois-Korea sanoo purkaneensa ydinkoealueensa.

KCNA:n mukaan Choen kommentit kirvoitti Pencen Fox Newsille maanantaina antama haastattelu. Pence muun muassa varoitti haastattelussa Pohjois-Korean johtajaa Kimiä siitä, ettei Yhdysvaltojen kanssa kannata pelleillä ennen maiden johtajien välistä tapaamista.

Pohjois-Korea kertoi eilen tuhonneensa ydinkoealueensa Punggye-rin. Paikalle kutsuttu kansainvälinen media raportoi valtavista räjähdyksistä, joiden Pohjois-Korea sanoi tuhonneen ydinkoealueen täysin.
Punggye-ri sijaitsee Pohjois-Korean koillisosassa ja siellä on suoritettu kaikki kuusi Pohjois-Korean tekemää ydinkoetta.

Pohjois-Korea oli luvannut purkaa Punggye-rin niin sanottuna hyvän tahdon eleenä ennen Trumpin ja Kimin tapaamista.

Media: Seksuaalirikoksista syytetty Weinstein antautuu poliisille – tuottajamogulia uhkaavat syytteet myös talousrikoksista

Kuva: LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Seksuaalirikoksista syytetty entinen tuottaja Harvey Weinstein aikoo antautua New Yorkin poliisille, kertoo yhdysvaltalaismedia.

New York Timesin nimettömien viranomaislähteiden mukaan Weinsteinia vastaan nostetaan syytteet raiskauksesta ja suuseksiin pakottamisesta.

Mediatietojen mukaan Weinstein saapuu poliisin luo perjantaina ja hänet otetaan todennäköisesti kiinni.
Useat elokuvamaailmasta tunnetut naiset ovat syyttäneet Weinsteinia erilaisista seksuaalirikoksista ahdistelusta aina raiskaukseen asti.

Weinsteinin asianajaja ei kommentoinut tuoreimpia tietoja.

Weinsteinin asianajaja ei kommentoinut tuoreimpia tietoja. Hän on kuitenkin aiemmin sanonut, että Weinstein kiistää pakottaneensa ketään seksiin.

New York Timesin tietojen mukaan Weinsteinia voivat odottaa seksuaalirikossyytteiden ohella syytteet talousrikoksista. Talousrikossyytteet liittyvät siihen, miten Weinstein maksoi naisille, jotta nämä pysyisivät hiljaa. Oikeus selvittää myös sitä, pyysikö Weinstein työntekijöitään ilmiantamaan naisia, jotta voisi tarvittaessa mustamaalata näitä.

Lehti lisäksi kertoo, että syyttäjä on tehnyt kymmeniä haastatteluita Weinsteinin tapauksesta ja hankkinut satoja todistajia, mutta tutkimukset ovat vielä kesken.

Viime lokakuussa paljastui epäilyt, että Harvey Weinstein oli ahdistellut seksuaalisesti useita aloittelevia näyttelijöitä ja avustajiaan. Weinsteinille lankesi kyseenalainen kunnia käynnistää maailmanlaajuisen kampanjan, jossa vastustetaan seksuaalista häirintää. Amerikkalainen näyttelijä Alyssa Milano aloitti ”#Metoo”-kampanjan, josta nousi nopeasti maailmanlaajuinen seksuaalista ahdistelua vastustava liike.

Kampanjan myötä lukuisien julkisuuden henkilöiden aikaisemmin tekemät ahdistelut ovat noussee julkisuuteen ja ahdistelu sekä häirintä ovat nousseet keskusteluun läpi yhteiskuntien aina maiden parlamentteja myöten.

Irlanti äänestää abortista – Ihmisoikeusjärjestö: Maan abortin estävä lainsäädäntö ”järkyttävä”

Kuva: LEHTIKUVA / ANNIINA LUOTONEN
YES- ja NO -puolten mainoksia Dublinin keskustassa 25. huhtikuuta 2018. Irlannissa äänestetään tiukan aborttilainsäädännön avaamisesta toukokuun lopulla.

Irlantilaiset äänestävät tänään maan erittäin tiukan aborttikäytännön lieventämisestä. Vastakkain ovat muutosta ajavat ja vastustavat, joiden näkemykset ovat mielipidemittauksissa melko tasan.

Irlannissa raskaus voidaan keskeyttää tiukoin reunavaatimuksin, mikäli se uhkaa naisen henkeä. Esimerkiksi insestin tai raiskauksen jälkeen raskaaksi tulleella tytöllä tai naisella ei ole lainmukaista oikeutta aborttiin. Laittomasta abortista voidaan tuomita pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Vuosittain tuhannet naiset ovat matkustaneet Britanniaan aborttia varten tai hankkineet keskeytyspillereitä ulkomailta.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on luonnehtinut Irlannin abortin estävää lainsäädäntöä ”järkyttäväksi”. Taustalla on Irlannin perustuslain kahdeksas lisäys, joka käytännössä estää abortin lähes aina. Se takaa sikiön ja naisen oikeudet yhtäläisinä. Lain vastustajat ovat sitä mieltä, että todellisuudessa naisen oikeus jää aina syntymättömän lapsen oikeuden alle.

Vaalin tuloksen odotetaan valmistuvan lauantaina.

Kansanäänestyksessä ratkaistaan, kumotaanko nykyisen perustuslain artikla ja korvataan se uudella, joka sallisi abortin. Jos kyllä-vaihtoehto voittaa, laki muuttuu ja sallii abortin kaikissa tapauksissa 12. raskausviikkoon saakka ja sen jälkeen määrätyin ehdoin. Jos ei-äänet voittavat, pysyy nykyinen lainsäädäntö ennallaan.

Irlannin vaikutusvaltainen katolinen kirkko vastustaa oppinsa mukaisesti aborttia, joskin se on tällä kertaa pidättäytynyt aktiivisesta kampanjoinnista. Sen sijaan puolueet ovat pitkälti aborttikäytännön höllentämisen kannalla.

Äänestyksen ovensuukyselyitä odotetaan myöhään illalla tai ensi yönä. Vaalin tuloksen odotetaan valmistuvan lauantaina.

AVAINSANAT

Trump perui tapaamisen: ”Pohjois-Korea on käyttäytynyt vihamielisesti”

Kuva: Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump peruu suunnitellun tapaamisen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa. Asia ilmenee kirjeessä, jonka Trump on lähettänyt Kimille.

Kirjeessä Trump varoittaa Pohjois-Koreaa ”Yhdysvaltojen massiivisesta ja vahvasta” ydinasearsenaalista.

Trump kirjoittaa, että tapaaminen peruuntuu, koska Pohjois-Korea on käyttäytynyt vihamielisesti.

Pohjois-Korean varaulkoministeri Choe Son-hui kutsui aiemmin Yhdysvaltain varapresidentti Mike Penceä tietämättömäksi ja tyhmäksi. Varaministerin lausunnon julkaisi Pohjois-Korean äänitorvena toimiva KCNA-uutistoimisto.

KCNA:n mukaan varaministerin kommentit kirvoitti Pencen Fox Newsille maanantaina antama haastattelu. Pence muun muassa varoitti haastattelussa Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong-unia siitä, ettei Yhdysvaltojen kanssa kannata pelleillä ennen maiden johtajien välistä tapaamista. Pence myös sanoi, että Pohjois-Korealle voi käydä kuin Libyalle.

Trumpin ja Kimin oli määrä tavata 12. kesäkuuta Singaporessa.

Odotettu uutinen julki: Pohjois-Korea kertoo sulkeneensa ydinkoealueensa

Kuva: Lehtikuva

Pohjois-Korea kertoo purkaneensa ydinkoealueensa, kertovat uutistoimisto AP ja Sky News.

Pohjois-Korea on luvannut purkaa Punggye-rin ydinkoealueen niin sanottuna hyvän tahdon eleenä ennen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kesäkuulle suunniteltua tapaamista.

Pohjois-Korea kutsui ulkomaalaisia toimittajia todistamaan ydinkoealueen tuhoamista.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

[pro_ad_display_adzone id=139162]